Semesterlektyren just nu

24 september, 2011, 16:24 i Böcker, teve & film, Personligt, Resor | Kommentera

20110924-040936.jpg
Ännu en dag av kristallblått hav och sand mellan tårna till ända. När vi tröttnar, eller snarare "tröttnar", på det letar vi oss upp till någon strandbar, beställer varsin drink och sjunker ner i de mjuka sofforna med varsin bok. Således har jag redan avverkat en och startat på två nya (och löst otaliga korsord). "Evig natt - En arktisk spökroman" kylde ner mig alldeles lagom och jag gillade den mycket. Utspelar sig på Svalbard, eller Spetsbergen som de kallades i 1900-talets början, och handlar om en ensam ung man och hur han hanterar den totala isolering, från både människor och dagsljus, som ett år så långt norr om Polcirkeln innebär. Och så en liten gnutta galenskap (förståeligt), kärlek (nödvändigt) och vidskepelse (kittlande) på det.
Började läsa "Kärlek är ett blandband" också men var inte riktigt på humör för alla de musikreferenser som fyllde sida efter sida. Möjligtvis är det en kärleksroman skriven av en man för andra män, men jag har inte låtit bilan falla än. Några chanser till får den.
Så nu läser jag "Den vidunderliga kärlekens historia" och tänker, återigen, att Vallgren är ett litterärt geni. Hur skapar man en sån historia? Hur? När frustrationen över det uteblivna svaret blir för stor går jag ner till havet och simmar lite eller beställer in en drink till. Problemlösning, kan vi kalla det.

Dela på Facebook 0


Annons:

Kommentarer

Kommentera?

Följ mitt RSS-flöde