Mest kul(tur) men en tråkig också

13 september, 2011, 15:07 i Böcker, teve & film | 6 kommentarer

Nu ska vi vara lite kulturella här go vänner! Jag läste Nietzsche igår som vanligt och funderade över det här med HAHAHABARASKOJA! Igår kollade jag på Ensam mamma söker och facebookdiskuterade varenda andetag de ensamma föräldrarna tog tillsammans med två kompisar.

Men i lördags tvingade i alla fall Anton mig att se The trip. Eller ja, tvingade och tvingade, men han sålde in den som den roligaste serie (som nu alltså blivit film) han någonsin sett. Vid sådana uttalanden ska man ta i beaktning att Anton lever i en värld där saker enbart är "bäst" eller "sämst" (och gissa var han placerar Ensam mamma söker). Ibland glömmer jag dock bort detta och så kom det sig att vi såg The trip. Den var så himla trist att jag inte ens orkar berätta om handlingen, men kort sagt kan man säga att den handlar om två engelska skådisar som imiterar kändisar över en skål soppa. Om jag tvingas höra någon imitera Christopher Lee som Bondskurk ("Come, come, mr Bond, you get just as much pleasure from killing as I do”) en gång till i mitt liv så tror jag att jag will self destruct, för att använda Bondspråk. Så jag gjorde det enda rätta och somnade. Ger den sömnen fyra av fem. Filmen däremot får en svag etta. (Om du vill veta vad DN tyckte, som föga förvånade hyllade den, så läs här.)

Nu vill Anton att vi ska gå på bio och se Submarine på söndag. Jag känner att mitt förtroende för Antons filmsmak har fått sig en ordentlig törn, men efter att ha sett trailern kanske det kan återupprättas. Den här tror jag på.

 

Men om du är typen som föredrar teveserier så kan du ju, tillsammans med mig, glädjas åt två roliga serienyheter. Den första är att det kommer en serie i Mad men-anda om journalister, och mannen bakom är ingen mindre än Aaron Sorkin (som ligger bakom Vita huset, bland annat). Kan nog bli ungefär hur bra som helst (läs mer här). Den andra har ni nog redan hört men det är att de ska göra en teveserie av The Carrie diaries, alltså böckerna om Carrie Bradshaw som ung. Läste nyligen Sommar i New York, som är en av de aktuella böckerna, och är inte direkt imponerad. Men med tanke på att det är Gossip girl-killarna som ligger bakom projektet så är jag svagt hoppfull ändå, och ännu mer så när jag tänker på att jag verkligen inte gillade Sex and the city i bokform heller när det begav sig. Serier och böcker är trots allt två väldigt, väldigt olika saker och det händer ju hela tiden att en medioker bok eller bokserie blir en bra teveserie. Hoppfull, med andra ord.

The Carrie diaries kommer, precis som böckerna, att utspela sig på 80-talet.

Dela på Facebook 0


Annons:

Kommentarer

6 kommentarer till “Mest kul(tur) men en tråkig också”

 1. Anton, 14 september, 2011 10:42

  Om du kommer gilla Carrie diaries bättre än The trip förlåter jag dig aldrig..

 2. Dick, 14 september, 2011 11:02

  submarine är en riktigt bra (engelsk kärlekshistoria),
  sen kan du tvinga med anton på prima cosa bella och
  jag lovar att ni båda blir berörda i hjärtat där den
  verkliga kärleken sitter ? eller var sitter den ?
  kanske inte sitter alls, kanske flyter nej stopp nu

 3. Johanna, 14 september, 2011 17:03

  Anton: :)

  Dick: Haha, dina kommentarer är alltid som små dikter. :) Men jag ser fram emot Submarine! Ska kolla upp Prima cosa bella också!

 4. Josefine, 15 september, 2011 12:19

  Men! The Trip är ju asrolig! Jag tror att vi har sett "We rise at daybreak"-klippet tio-femton gånger sen vi såg serien. Jag älskar Steve Coogan.

 5. Anton, 15 september, 2011 13:30

  Johanna: Du borde lyssna på Josefine.

 6. Johanna, 15 september, 2011 13:35

  Josefine: Alltså, jag känner att jag borde tycka det. Men det gååår ju bara inte. Men visst, "We rise at daybreak"-klippet var det roligaste i hela filmen. Kanske var problemet att det blev så mycket av allt på en gång i filmen. Långa improviserade monologer av alltför skiftande kvalitet. Eller så har jag ingen humor.

  Anton: Du borde lyssna på mig. Men gör du det?

Kommentera?

Följ mitt RSS-flöde