Björnen kommer!

1 juni, 2011, 10:26 i Personligt, Resor | 3 kommentarer

20110601-111554.jpg

I bilen på väg mot Östersund och Simons student. Är mycket glad över att vi befinner oss i en bil, det känns björnsmart. Simons tjej Linnea berättade precis för mig om en klasskamrat till henne som en dag inte kom till skolan. FÖR ATT DET SATT EN BJÖRN PÅ HENNES BIL!!! En björnunge visserligen men den livsfarliga mamman lufsade runt i buskaget en bit bort. "Så hon sprang in och fick björnfrossa" avslutade Linnea och lade till "För man vill ju inte hamna mellan mamman och ungen" på det där underdrivna norrländska sättet. Eh, nej?! Efter den lilla historien vågade jag knappt gå ut till bilen. Bedrev spaning från köksfönstret innan jag kände mig modig nog att riskera livet. Ville skrika "Go, go, go!!!" och springa ut som en swat-styrka men de andra verkar inte alls förstå allvaret i situationen.

Anton blev förresten lätt upprörd över att Linnea drog den lilla historien för mig. Förra gången vi sågs berättade hon om ett gäng vargar som åt upp hennes grannes hund. Misstänker att hon gillar att se mig hyperventilera, alternativt att hon är sadist.

Dela på Facebook 0


Annons:

Kommentarer

3 kommentarer till “Björnen kommer!”

 1. Johanna, 1 juni, 2011 17:22

  Förra sommaren när vi var i USA sov vi en natt i nationalparken Yosemite, med några kompisar till mig som älskar att klättra och som då hade sovit i tält i två månader. Där gick det omkring björnar mellan tälten på nätterna (!!) så man fick inte ha något som luktade (inte ens nagellack, schampo etc) i täkten, utan i björnsäkra skåp. Om man glömde nåt i bilen så kunde man räkna med att björnarna skulle hoppa på taket tills dörrarna öppnades. Typ det sjukaste jag hört.

  Vi sov i tältet och på morgonen låg det björnbajs en minibit från tältdörren. Det kändes...konstigt. Yosemite - nog inget för dig?

  (Skrev om det här;)
  http://lillaj.blogspot.com/2010/06/hemma-hos-bjornarna-camping-i-yosemite.html

 2. Johanna, 1 juni, 2011 19:02

  Men fyyyy så läskigt det låter!! Jag hade dött av skräck tror jag. Jag menar en hel NATT utan nagellack... ;)

 3. Året 2011: Juni — Johanna Frölander, 30 december, 2011 15:53

  [...] som sagt månaden i Östersundstrakten där björnskräcken fick ny näring från Antons brors flickvän. Vi jagade kolbullar på Jamtli och jag ville ha en get med mig [...]

Kommentera?

Följ mitt RSS-flöde