Beslutsångest

24 mars, 2011, 15:51 i Böcker, teve & film | 12 kommentarer

Låg vaken alldeles för länge inatt och läste ut "13 skäl varför" av Jay Asher. Irriterade mig på att idén var så mycket bättre än utförandet. Senast jag kände så var med "Toffs bok" av Kalle Dixelius. Fast Toffs ska jag nog läsa igen när jag har tid. Det är flera år sedan jag läste den och jag brukar fortfarande fundera på den ibland. Faktiskt så pass att jag för några veckor sedan skickade ett exemplar av nämnda bok till en vän som tillfälligt bosatt sig i Buenos Aires för att läsa filosofi. Älskar när böcker håller sig kvar i ens liv på det sättet. Kan tänka mig att "13 skäl varför" kommer göra detsamma, trots att jag som sagt irriterade mig på den också. Utförligare recension kommer i nästa SOLO.

Nu funderar jag på vilken nästa ska bli. Har en ordentlig hög på mitt skrivbord. Tror det står mellan "Repetitionen" av Eleanor Catton, "Samlade svenska kulter" av Anders Fager och "De utvalda" av Kristin Cashore. Flerfaldigt prisbelönt debut om kärleksförhållande (?) mellan elev-lärare, svenska nutida skräckhistorier (eller "tentakelsexsplatter" som han själv kallar det) eller superhajpad bestsellerlisttoppad fantasy? Är lika sugen på alla tre faktiskt.

Dela på Facebook 0


Annons:

Kommentarer

12 kommentarer till “Beslutsångest”

 1. Mia, 24 mars, 2011 23:11

  Och när du är klar med "De utvalda" och "Samlade svenska kulter" kan du låna ut dom till mig!! *girig*
  Hej förresten, första kommentaren från mig på nya bloggen. Klart det är böcker som får mig på fall. :)

 2. Johanna, 25 mars, 2011 09:59

  Jaaa, välkommen Mia! Jag har saknat dig! Du har varit en dålig stalker. ;) Absolut får du låna böckerna sen.

 3. Sara, 25 mars, 2011 20:19

  Nu blev jag kjempeskuffet! Trodde jag hade fått nys om en ny fantasybok att hugga tänderna i, och så var det bara Graceling i fånig översättning. Men den var ganska bra förstås =) Jag vill läsa Samlade svenska kulter! Men jag tror jag ger mig till tåls till du läst den och kan rapportera =)

 4. Johanna Frölander, 26 mars, 2011 15:54

  Haha, ja. Men den var bra alltså? Då är det kanske den jag ska börja med. Länge sen jag läste bra fantasy.. Lovar att komma med recension när jag läst Fager!

 5. Sara, 27 mars, 2011 10:18

  Mja, den är iaf ok. 3,5 av 5 kanske? Kanske lite lite mer. Ganska klassisk fantasy i det att det är en skarp och tydlig uppdelning i onda och goda typ.

  Men jag tycker du ska läsa Game of thrones av George R R Martin i stället, första boken av A song of ice and fire! Om du inte redan läst förstås. Men den/de är awesome, plus att HBO ju har gjort serie på den med premiär i april. Tjohooo! =)

  Ser fram emot recensionen =)

 6. Deena, 11 april, 2011 00:07

  7jeOv5 BION I'm impressed! Cool post!

 7. mzftlubrzw, 12 april, 2011 00:24

  efxZuP bfhiigeahheh

 8. uaquvyvuzai, 12 april, 2011 22:40

  AytKqx , [url=http://cavvevvfvxdx.com/]cavvevvfvxdx[/url], [link=http://izyzcvjlnfkw.com/]izyzcvjlnfkw[/link], http://jdxfjlepgnnq.com/

 9. ubjzqhecdj, 22 april, 2011 19:41

  650JDx wvvajcetwnvq

 10. ltxuylls, 24 april, 2011 03:23

  64ydJU , [url=http://evzfvqlvvqma.com/]evzfvqlvvqma[/url], [link=http://advusdptfstt.com/]advusdptfstt[/link], http://vdzvyvyfhfiw.com/

 11. Evelyn, 21 maj, 2011 20:53

  I really liked reading your post!. Quallity content. With such a valuable blog i believe you deserve to be ranking even higher in the search engines :)

 12. Amelia, 21 maj, 2011 23:55

  Excellent article and easy to understand explanation. How do I go about getting permission to post part of the article in my upcoming news letter? Giving proper credit to you the author and link to the site would not be a problem.

Kommentera?

Följ mitt RSS-flöde